SPRINT 

Bewind 


Beschermingsbewind

Soms is iemand door een psychische of lichamelijke beperking niet in staat om zijn of haar eigen financiën te regelen of er is sprake van problematische schulden. Dan kan beschermingsbewind een uitkomst bieden. Beschermingsbewind is vooral bedoeld om u te beschermen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van taken die wij voor u kunnen uitvoeren.

   Voorkomen van misbruik

   Betalen van vaste lasten

   Vermogen opbouwen

   Voorkomen van achterstanden

Ouderenzorg / Seniorenadministratie

Als u ondersteuning wenst bij uw financiële administratie en u wilt zelf blijven beslissen over uw inkomsten en uitgaven dan is seniorenadministratie een uitkomst. Seniorenadministratie biedt hetzelfde als bewindvoering  maar dan zonder tussenkomst van de kantonrechter. We sluiten samen een overeenkomst. Na aanmelding komen we bij u thuis langs of bij de instelling waar u verblijft voor een kennismakingsgesprek. We bespreken met u de administratie, brengen de financiële situatie in kaart en nemen dan administratieve taken in overleg met u over.  Wij zorgen dat alle betalingen op tijd worden gedaan. Zo hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van taken die wij voor u kunnen uitvoeren. 

   Doornemen en inzichtelijk maken van uw verzekeringen, hypotheek en overige lasten

   Belastingaangifte opmaken en indienen

   Alle administratieve zaken rondom een verhuizing

   Tijdig betalen van rekeningen

   Aanvragen toeslagen/gemeentelijke tegemoetkomingen

Inkomensbeheer

Inkomensbeheer, budgetbeheer, budgettering zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar in principe hetzelfde betekenen. Met inkomensbeheer nemen wij (tijdelijk) uw financiële zaken uit handen, waardoor u weer rust en ruimte krijgt voor de andere belangrijke zaken in uw leven. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van taken die wij voor u kunnen uitvoeren.

   Opstellen budgetplan

   Betalen van vaste lasten

   Financiën stabiliseren

   Voorkomen van achterstanden

Schuldenbewind

Tijdens een schuldenbewind gaan wij gezamenlijk met de schuldeisers kijken naar een passende oplossing. Vanaf het moment van de onderbewindstelling zullen wij alle contacten onderhouden met de schuldeisers. Wij gaan samen met u kijken wat mogelijk is in uw situatie. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van taken die wij voor u kunnen uitvoeren.

   Contact met schuldeisers

   Betalen van vaste lasten

   Bewaken van de beslagvrije voet

   Afbetalingsregelingen treffen

   Aanvraag schuldhulpverlening

Ons Werkproces

Telefonisch contact

Wij bellen u of u belt ons. Wij inventariseren wat het probleem is en maken een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Persoonlijk Gesprek

Tijdens het persoonlijk gesprek worden de benodigde formulieren ingevuld. U krijgt een indruk van ons en wij krijgen een indruk van u.

Aanvraag Indienen

Zijn de formulieren ondertekend dan versturen wij deze naar de rechtbank.